dinsdag 24 juni 2014

Persbericht Niets is wat het lijkt - Tanya Byron

Titel: Niets is wat het lijkt
Auteur:
Tanya Byron
Uitgever:
Unieboek Het Spectrum
Genre:
Non-fictie
Verschenen:
Juni 2014
Beschikbaar:
Paperback en Ebook
ISBN:
 9789000336531 en 9789000336548
Pagina’s:
288



Tanya Byron
Tanya Byron heeft psychologie gestudeerd in York en Londen. Ze woont in Londen en is als hoogleraar verbonden aan de universiteit van Edge Hill. Ze is een veelgevraagd expert voor de Britse radio en televisie en schrijft daarnaast voor onder andere The Times.

Onvergetelijke verhalen uit de wereld van de psychiatrie.

Deze maand verschijnt Niets is wat het lijkt van de Britse Tanya Byron bij uitgeverij Uniekboek Het Spectrum. Een non-fictieboek wat volgens de uitgever leest als een roman en soms zelfs als een thriller. Een mooi boek gebaseerd op de belevenissen als beginnend klinisch psychologe. Tanya Byron verteld op meeslepende manier de verhalen van allerlei patiënten uit de begintijd van haar carrière. In deze periode maakte ze heftige dingen mee, terwijl ze nog maar zo jong en onervaren was.

De Britse professor Tanya Byron heeft bijna 25 jaar werkervaring in de geestelijke gezondheidszorg, en kijkt nu als een begenadigd verhalenverteller terug op de begintijd van haar carrière. Niets is wat het lijkt bevat de aangrijpende verhalen van patiënten met wie Byron op verschillende afdelingen van psychologische klinieken heeft gewerkt.
Tijdens haar opleidingstijd, die vier jaar in beslag nam, leerde Byron een reeks buitengewone patiënten kennen: bijzondere mensen, worstelend met de uitdagingen in het leven. Ze laten je niet los. Je wilt in alle gevallen weten hoe het afloopt, en dan blijkt al gauw dat niets is wat het lijkt.
Kinderen met eetstoornissen, mensen die het hoofd moesten bieden aan beginnende dementie, slachtoffers van seksueel misbruik, tot psychopaten. Haar verhalen grijpen je naar de keel en laten je niet meer los. Elk verhaal is bijzonder en tot op het eind verrassend.

Er zijn meer boeken geschreven door mensen uit de geestelijke gezondheidszorg, maar dan vaak gericht op de patiënten en bijna nooit op degene die de hulpverlening voor zijn rekening neemt. In Niets is wat het lijkt krijgt ook de persoonlijke reis van de hulpverlener de ruimte. Een onervaren twintiger begeleidt patiënten in hun ergste crisis, maar weet ze zelf eigenlijk wel wie ze is?
Confronterend! Dit boek leest als een roman en heeft de potentie om iedere lezer van zijn sokken te blazen.


Bekijk het interview met Tanya Byron hier.

Voor de liefhebber van PAAZ van Myrthe van der Meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten