vrijdag 29 november 2013

Cupcakes en een koffer - Yara March

Titel: Cupcakes en een koffer
Auteur:
Yara March
Uitgever:
Yara March Productions
Genre:
Chicklit, Thriller, Roman
Verschenen:
November 2013
Beschikbaar:
Paperback en Ebook
ISBN:
9789082139709 en 9789082139716
NUR: 343 en 332
Pagina’s:
267
Waardering: 3/5


Als Miranda met haar vriendinnen op vakantie gaat, kan ze nog niet vermoeden, dat weldra hun leven op zijn kop zal staan. Vinden ze hun grote liefde? Voor het echter zover is, wordt er bij ze ingebroken, worden ze beschoten en als klap op de vuurpijl wordt een van de vier ontvoerd. Er moeten eerst doden vallen voor ook de politie in de gaten krijgt wat er aan de hand is.
Een spannende thriller vol romantiek én een meeslepende feelgood roman vol actie en humor.
Marc Lutz weet Miranda meteen al bij de eerste ontmoeting op de kast te jaren. Er is een verwisselde koffer voor nodig om hen weer bij elkaar te brengen. En weer gaat het mis. Nee, geef haar maar Tim.
Wat kan die man verrukkelijk zoenen!
Marc, die zich van geen kwaad bewust is, wordt echter meer in beslag genomen door een fraudezaak op zijn werk. Als hij zelf verdacht wordt van de fraude, wordt hij gedwongen op onderzoek uit te gaan.
Miranda blijft echter door zijn gedachten én zijn dromen spelen. Als ook zij door de politie verdacht wordt, volgen de gebeurtenissen zich in snel tempo op. En dan vallen er doden.


Yara March
Yara March is een Nederlandse auteur en schrijft onder pseudoniem.
Haar pseudoniems heeft ze zorgvuldig en na lang wikken en wegen gekozen. Yara March past perfect bij haar en past haar als een handschoen.
Maart 2012 ontdekte Yara het schrijven van boeken ontdekt en sindsdien is ze verslaafd.
Samen met haar man heeft ze haar debuut Cupcakes en een koffer onder eigen beheer uitgebracht en sindsdien is Yara March Productions een feit.
Pseudoniem Yara laat haar kennis maken met een wereld vol gevaar. Yara is echter ook onverbeterlijk romantisch en heeft een hekel aan winkelen. Toch heeft ze meer schoenen, dan haar kast aan kan.
Naast schrijven houdt ze van haar man, kinderen, dansen, lekker eten en drinken, muziek en zon.

Samenvatting
Dream a little Dream of Me

De achtentwintigjarige roodharige schoonheid Miranda Stuart runt samen met haar beste vriend François Mercure een goedlopend cateringbedrijf in gebak.
Samen met haar vriendinnen, Kim, Jessica en Veronique  gaat ze op een welverdiende vakantie naar het mooie Gran Canaria, lekker genieten van zon, zee, strand, drank en lekkere hunks. Alle vier hebben ze een belabberd liefdesleven, waar wel eens verandering in mag komen.
Dankzij een klapband eindigt het ritje naar Eindhoven Airport in een helse rit, gelukkig is daar de ANWB meneer om ze te redden. Op het laatste nippertje weten ze hun vliegtuig te halen. Verheugd vertrekken Miranda en Co naar de Canarische Eilanden, niet wetende dat de klapband nog maar het begin is van een heleboel ellende…

Terwijl een nieuwe kramp door mijn lichaam trekt, probeer ik te bedenken hoe lang ik hier al lig. De blinddoek belemmert me elk zicht op licht. Ik kan hier net zo goed uren als een dag liggen. Is het al avond, nacht?

Zakenman Marc Lutz ontdekt dat de cijfers binnen de organisatie waarvoor hij werkzaam is, niet kloppen. Bij de inventarisatie blijken overal door heel Europa, grote hoeveelheden voorraad te missen. Hij neemt het vliegtuig naar Las Palmas voor een boekenonderzoek om dit uit te zoeken.

Zijn scherpe geest lijkt een verband te leggen tussen de verschillende gebeurtenissen. Maar telkens als hij denkt iets te pakken te hebben, ontglipt hem die gedachte weer.

Rechercheur Tim Melchior heeft het druk gehad op zijn werk en gaat er lekker een weekje tussenuit. Lekker genieten van de Spaanse zon op Gran Canaria.

In eerste instantie lijken de levens van Miranda, Marc en Tim totaal niks met elkaar te maken te hebben, tot ze alle drie in hetzelfde vliegtuig stappen.

Aangekomen in de bungalow op het park dichtbij het strand waar ze verblijven besluiten ze eerst hun koffers uit te pakken. Miranda’s koffer wil alleen met geen mogelijkheid open…
Dit levert een luxe ritje in een limousine op waarbij ze Marc weer tegen het lijf loopt.
Vanaf de allereerste ontmoeting is er een bijzondere aantrekkingskracht tussen beide.
Toch kunnen ze elkaar niet uitstaan, of is dat maar uiterlijke schijn?

Hetzelfde effect als een flipperkast, die op tilt slaat, of als een harde snerpende zoemer aan het einde van de speeltijd bij een spannende quiz, hebben de volgende woorden van de eikel op mij…

Wanneer Marc beschuldigd wordt van de fraude is hij vastbesloten om zijn onschuld te bewijzen. Máár is hij wel zo onschuldig als hij beweerd?
Miranda raakt betrokken in een reeks zeer vreemde gebeurtenissen, waarbij haar leven in gevaar komt. Wat begon als een mooie vakantie eindigt in een nachtmerrie from hell.

Weer typisch iets van mijn eeuwige pech om op het verkeerde moment op de verkeerde plek te zijn.

De situatie brengt haar en Marc steeds dichterbij elkaar, is Marc de man van haar dromen?

Mening
Blij verrast was ik vorige week toen er een email in mijn mailbox zat van auteur Yara March. Ik had namelijk op Goodreads aangegeven dat ik haar debuut Cupcakes en een koffer graag wilde lezen. Ik mocht haar boek wat deze week is verschenen lezen en recenseren, wat ontzettend leuk en lief. Bedankt Yara March voor het recensie-exemplaar.

Cupcakes en een koffer is het debuut van Yara March.
De tekst op de achterkant van het boek sprak me aan en ik werd nieuwsgierig.
Zeg nou zelf, wie wil dat nou niet, haar favoriete genres Chicklit, Thriller en Roman in één boek, dan word je toch vanzelf nieuwsgierig?
Cupcakes en een koffer heeft een vrolijke roze cover die samen met de titel goed bij het verhaal passen.
Het boek heeft 81 hoofdstukken geschreven in wisselend perspectief vanuit hoofdpersonages Miranda, Marc en Tim.

Enthousiast begon ik met lezen, je weet als lezer nog niet waar het verhaal heen gaat, wat je kunt verwachten van een boek wat drie genres toebedeeld heeft gekregen, wordt het een heel spannend verhaal of juist niet? Het verhaal start met een spannende proloog, eenmaal begonnen met lezen, blijf je lezen en wil je weten hoe het verhaal afloopt? Wat is er met Miranda gebeurd? Waarom zit zij daar vastgebonden? En wie is die man?
Yara March heeft een komische gedetailleerde schrijfstijl, die fijn en makkelijk leest.
Ze beschikt over een rijkelijke fantasie, het enthousiasme spat ervan af, Yara heeft duidelijk veel plezier beleefd aan het schrijven van het verhaal.
De hoofdstukken eindigen op hun buurt telkens met kleine bommetjes, wat een aangename wending aan het verhaal geeft.
March heeft veel aandacht besteed aan het uitwerken van de personages, je leert hierdoor de hoofdpersonen goed kennen. Miranda en haar boezemvriendinnen zijn gewone doorsnee meiden die in allerlei bizarre situaties verzeild raken, wat hilarische en spannende momenten oplevert.
Miranda en haar vriendinnen zijn totaal verschillend. De rode schone Miranda, de creatieveling van het stel, verstrooid, warrig, spontaan, vrolijk en openhartig zijn de eigenschappen die haar toehoren, het als ze iets in haar kop heeft dan heeft ze het niet in haar kont type. Ze heeft haar roeping gevonden en is helemaal in haar element bij haar eigen cateringbedrijf, dat ze samen met haar beste vriend François, tevens de ideale man, helaas is hij verliefd op Lucas, runt. De rustige zelfverzekerde Kim, ze zijn al vriendinnen vanaf de crèche, Kim is facilitair manager. Stille Jessica met haar gulle lach, heeft een drukke baan als kinderarts in een ziekenhuis. En dan tot slot vrijbuiter Veronique, een excentrieke persoonlijkheid die geen blad voor de mond neemt, eigenaar van een keten hairfashionsalons. Een lekker gevarieerd gezelschap.
Het  verhaal bevat spanning, humor, drama, liefde en romantiek. Een lekkere spannende chicklit.
March weet de dader lang verborgen te houden in het verhaal, op een gegeven moment had ik het door en dat bleek juist te zijn.
Het enige minpuntje wat ik kan bedenken is doordat het verhaal vanuit meerdere personages is geschreven, hierdoor bepaalde situaties meerdere malen beschreven worden en dit herhaling oplevert waardoor op een gegeven moment de vaart die het verhaal bevat een beetje verslapte. Dat vond ik persoonlijk een beetje jammer. Bepaalde herhalingen zijn niet noodzakelijk en hoeven niet benoemd te worden, denk bijvoorbeeld aan de punten van het politieonderzoek.

De boekpresentatie van Cupcakes en een koffer is op 6 december 2013.
Op dit moment is Yara March alweer druk bezig met haar volgende boeken. Tango met een knal staat gepland voor medio mei 2014 en Geknipt voor haar medio oktober 2014. Voor meer informatie zie de website van Yara March.

Cupcakes en een koffer, droom mee met de avonturen van Miranda en Co, een spannend verhaal in chicklitstijl!

Waardering
3/5

Bron
Website Yara March

Geen opmerkingen:

Een reactie posten