woensdag 28 augustus 2013

Overgave

Door Westmus van boekenblog Hou van boeken werd ik op het geweldige project Overgave gewezen. Een project van vrouwen voor vrouwen.

Wat houdt project Overgave in?
Overgave is het Crowd Writingproject bedacht door schrijfster Lilian Schneider. Zij liep al een tijdje rond met het idee voor een Crowd Writingproject en heeft in april 2013 een aantal collega schrijfsters benaderd om een verhaal te schrijven voor een erotische bundel. Stuk voor stuk zeiden ja en schreven een mooi verhaal.
Vijftien stoere schrijvende vrouwen die samen hun krachten bundelen en samen de erotische verhalenbundel Overgave hebben geschreven.
Overgave bestaat uit veertien verhalen en één gedicht.

Overgave is niet zomaar een erotische bundel, maar heeft een heel goed doel. De opbrengst van de verkoop van Overgave komt ten goede aan Viva la Donna. Viva la Donna is een stichting met als doel vrouwen met kanker weer laten stralen.

Hoe ver zijn ze momenteel met de verhalenbundel?
Redactrice Linda Crombach heeft de verhalen geredigeerd en weer terug gestuurd naar de schrijfsters. De verhalen zijn met veel enthousiasme ontvangen.
Het gezicht op de foto van de bundel is van Janine Lucht en de prachtige foto is gemaakt door fotografe Andrea Loot van DreamLogic Design.

Geweldig initiatief van deze geweldige schrijfsters. Samen je krachten bundelen, in dit geval door het schrijven van krachtige woorden voor een goed doel.
Toen mij gevraagd werd om aandacht te schenken op mijn blog aan dit geweldige initiatief kon ik niet anders dan daar ja, op zeggen.

Het ontstaan van de verhalenbundel Overgave is te volgen via Twitter en Facebook.

Wie zijn de vijftien super vrouwen die de verhalenbundel Overgave tot stand brengen?
De bedenker
Lilian Schneider

Collegaschrijfsters
Alice Bakker
Jacqueline Coppens
Ellen de Ruiter
Maria Genova
Verena Germeraad
Janneke Heimweg
Olga Hoekstra
Jeannette Jansen – Kim
Eveline Karman
Nynke Laanstra
Melissa Skaye
Rita Spijker
Aefke ten Hagen
Ria Westerhuis

Met sommige schrijfsters ben ik al bekend en over hun boeken ben ik super enthousiast. Dus het kan bijna niet anders of Overgave wordt een top bundel! Het project an sich is in ieder geval al top!

Dit geweldige project van vrouwen voor vrouwen verdient de nodige aandacht. Daarom hebben mijn collega boekbloggers en ik, in totaal zijn we met negen boekblogsters besloten om op deze manier aandacht aan het project te besteden.
Heb jij ook een boekenblog en voel je je aangesproken dan zouden wij het op prijs stellen wanneer jij ook aandacht op jouw blog aan dit project wilt besteden. Zodat er zoveel mogelijk aandacht komt voor Overgave en er veel geld op wordt gehaald voor Viva la Donna.

Volg de boekenblogs want we bundelen met negen onze krachten om deze bundel onder de aandacht te brengen.

1 opmerking: