woensdag 24 juli 2013

Zomerleestips

We zijn heerlijk aan het genieten van de Zomervakantie.
En wat is er nou lekkerder dan heerlijk genieten van een goed boek?
Ik heb mijn zomerleestips even voor jullie op een rijtje gezet.

De sluwe verleider van Nynke Laanstra

Wat doe je als je dochter in de greep lijkt van een sluwe verleider? Dan breek je! Wat doe je als blijkt dat hij deelgenoot is van je duistere geheim? Dan grijp je in! Maar wat als je ontdekt dat de affaire van je dochter wordt aangestuurd door de brute folteraar uit je verleden? Dan breekt de hel los! Eva, dochter van Fien Meijer en Wim Bolhuis, geniet intens van het bruisende studentenleven. Ze ontmoet Aleck, een veelbelovend fotograaf, met wie ze een onstuimige relatie krijgt. Fien vertrouwt het niet, gaat op onderzoek uit en komt gevaarlijk dicht bij de inktzwarte waarheid. Wie is Aleck, wat is zijn geheim? Hoe nobel en oprecht is zijn liefde voor Eva?
Een indringend verhaal over opdoemende schaduwen uit het verleden en een verzengende affaire met helse gevolgen.
 
De sluwe verleider, een waardig vervolg op De losbandige vrouw, verveelt geen seconde, een absolute aanrader!

De sluwe verleider is het vervolg op De losbandige vrouw, het eerste en tweede deel van de Geloof-Hoop-Liefde trilogie. Heb je De losbandige vrouw nog niet gelezen dan adviseer ik je deze eerst te lezen. Dit is ook een geweldig boek, een absolute aanrader.

Mijn recensie over de sluwe verleider vindt je hier

De Extase van Floor van Renee van Amstel
Floor heeft ontdekt dat ze nog gevoelens koestert voor haar ex Rick en heeft daarom, met instemming van Jon, ook Rick toegelaten in haar liefdesleven. Ze geniet van haar twee mannen, beiden Dom, en hun soms ongenadige manier om haar lief te hebben. Maar dat niet alleen, ze constateert verbaasd dat zij maar al te graag – in opdracht van Rick – op zich geboden laat worden, waarna ze zich een halfuur moet overgeven aan de spannende wensen van de hoogste bieder.

Dan gebeuren er rare dingen. Er hangt een enkele en bebloede handboei aan haar deur en ze ontvangt een dreigbrief. Tegelijkertijd gaat ze zich meer en meer afvragen of haar toenemende behoefte om zich, als sub, volledig en zonder beperkingen ter beschikking te stellen aan een Dom, wel te rijmen is met haar liefde voor twee mannen. Er dringt zich een onmogelijke keuze op, die voelt als een keuze tussen liefde en haar behoefte aan submission.

De extase van Floor, misschien wel het beste deel van alle drie de delen. Renee van Amstel heeft weer een top boek afgeleverd, een absolute aanrader!

De Extase van Floor is het derde en laatste deel van de Floor trilogie. Heb je De overgave van Floor (deel 1) en Het spel van Floor (deel 2) nog niet gelezen, dan adviseer ik je deze eerst te lezen. Dit zijn ook twee geweldige boeken, echte aanraders. 

Mijn recensie over De Extase van Floor vindt je hier


Het Luxor Resort van Candy Brouwer

Wanneer haar vriend niet naar Egypte met vakantie wil, besluit advocate Monica Barends alleen te gaan. Ze reist af naar een luxe hotel in Luxor en ontmoet daar Jamal, een mooie Egyptenaar met Engels bloed. Monica is verrukt van haar nieuwe lover, tot ze ontdekt dat Jamal niet degene is die hij zegt te zijn. Wie is Jamal werkelijk en wat weet hij van de verdwijning van een Engelse toeriste uit Luxor? Met gevaar voor eigen leven gaat Monica op zoek naar het antwoord.

Het Luxor Resort, een heerlijke erotische vakantiethriller, een aanrader!

Mijn recensie over Het Luxor Resort vindt je hier

Hasta la vista van Judith Visser

Het is zomer en de zestienjarige Milla wil niets liever dan met haar vriendinnen op vakantie, maar haar ouders vinden haar nog te jong. Ze moet per se mee naar weer zo’n suf hotel in Spanje. Gelukkig gaat haar beste vriendin Claire mee, dan wordt het misschien nog wat.
De meiden vervelen zich stierlijk, totdat ze de negentienjarige Max leren kennen, die samen met een groep vrienden uitbundig aan het feesten is. Milla en Claire komen echter terecht in een afgrijselijke nachtmerrie en ook daarna blijft het noodlot hun achtervolgen.
Terug in Nederland zint Milla op wraak…


 Hasta la vista is een Young Adult, maar volwassenen zullen er ook van smullen, al is smullen waarschijnlijk niet het juiste woord gruwelen volstaat waarschijnlijk beter, want ook deze thriller zit weer boordevol spanning en gruwelijke details zoals we inmiddels van Judith gewend zijn, hoe doet ze dat toch? Waar haalt ze het toch vandaan?

Mijn recensie over Hasta la vista vindt je hier
 
Verborgen verleden van Els Ruiters
 
Een geheim is pas een geheim als je het met iemand kunt delen... Als er menselijke resten worden gevonden in een tuin in Valenberg, wordt rechercheur Ava van Amstel op de zaak gezet. Samen met haar collega Rob Welsman bijt ze zich vast in dit raadselachtige sterfgeval. Het blijkt een hele klus om de identiteit van het slachtoffer te achterhalen omdat het lichaam zeker twintig jaar in de grond heeft gelegen. Wie heeft het daar begraven en waarom? Terwijl van Amstel en Welsman langzaam maar zeker het mysterie ontrafelen, wordt op sinistere wijze duidelijk dat het verleden niet alleen de dader maar ook het duo begint in te halen…

Els Ruiters heeft met Verborgen verleden wederom een top boek afgeleverd, een absolute aanrader!
Ik kijk uit naar het volgende boek van haar hand.


Verborgen verleden is het tweede boek met rechercheur Ava van Amstel in de hoofdrol, heb je het eerste deel Geraakt nog niet gelezen dan adviseer ik je om dat eerst te doen, want hoewel Verborgen verleden ook leesbaar is zonder vooraf Geraakt gelezen te hebben is dat toch wel aan te bevelen, al was het maar dat je anders een prachtig boek misloopt.

Mijn recensie over Verborgen verleden vindt je hier

 
 Drift van Peter van Beek
Als de tijd wegtikt...
Aan boord van de veerboot naar Texel treft rechercheur Lone Telander het bevroren lichaam van een oudere man aan in een achtergebleven vrachtwagen. Ze beseft meteen dat deze moord niet op zichzelf staat en vraagt versterking. De dood van de man blijkt het begin van een reeks gruwelijke moorden, waarbij Lone en haar collega’s volledig in het duister tasten. Totdat de moordenaar wel heel erg dichtbij komt…

Drift is een originele spannende thriller met een boeiend verhaal en dito personages.

Mijn recensie over Drift vindt je hier

2 opmerkingen:

  1. De recensie heb ik al gelezen en daaruit haalde ik wel boeken die ik wilde gaan lezen. Leuk dat ze nog eens zo op een rijtje gezet worden als tips.

    Fijne vakantie

    Debby
    xx

    BeantwoordenVerwijderen