donderdag 6 juni 2013

Het spel van Floor

Titel: Het spel van Floor
Auteur:
Renee van Amstel
Uitgever:
Karakter
Genre:
Erotische roman
Verschenen:
Maart en april 2013
Beschikbaar:
Paperback en Ebook
ISBN:
9789045207216 en 9789045204925
Pagina’s:
240



Renee van Amstel
Renee van Amstel is auteur van de erotische romans De overgave van Floor, eind november 2012 en het vervolg Het spel van Floor, eind maart 2013, uitgebracht door Karakter Uitgevers.
Hij houdt van reizen, kookt en eet graag, gaat liever naar de kroeg dan naar een club, leest van alles en is dol op spannende dingen. Dat laatste heeft hij gemeen met Floor. Het kan Floor niet spannend genoeg zijn.
Recent werd bekend dat Renee van Asmtel geen vrouw is (wat de naam wel doet vermoeden), maar een man, Renee heet eigenlijk René Brouwer en is bekend van o.a. het boek De vrouw van de ambassadeur.


Korte Samenvatting

“Na Rick heeft Floor nooit meer gevonden wat ze werkelijk zocht: een nieuwe liefde die ook in staat was haar verlangen naar overgave te bevredigen. Tijdens de zoveelste opschoning van haar leven, doet ze niet alleen de laatste minnaar weg maar solliciteert ze ook naar een nieuwe baan als marketingmanager bij de glossy WAN!

Voor een commercial van dit magazine komt ze in contact met de cameraman Jon. Hij 'ziet' (want hij is tenslotte cameraman) wie ze werkelijk is: een mooie, jonge vrouw die hunkert naar overmeestering. Jon is een zeer bedreven BDSM'er, thuis in de Japanse bondagetechniek shibari.
Hij wekt opnieuw haar verlangen naar overgave, maar maakt - aanvankelijk - nauwelijks gebruik van haar bereidheid om zich aan hem te onderwerpen. En dan komt Rick weer in beeld...”


Waar gaat het boek over
Het is inmiddels 4 jaar na Rick en Floor is nog steeds niet helemaal over haar verbroken relatie met Rick heen. Ze probeert hem te vergeten, maar dat wil nog niet zo lukken. Na Rick heeft ze nooit meer een nieuwe liefde gevonden die haar kan bieden wat ze zo hard nodig heeft. Tot ze Jon ontmoet.
Floor besluit het roer om te gooien, neemt ontslag en start als marketingmanager bij het glossy tijdschrift WAN!

Tijdens de opnames voor de levenwervende commercial van WAN! ontmoet ze cameraman Jon, één blik in zijn ogen was genoeg.
Jon is een DOM en is thuis in Shibari, een Japanse bondagetechniek.

Floor verlangt naar een nieuwe BDSM relatie en hoopt in Jon haar nieuwe liefde gevonden te hebben. Maar lukt het haar om hem te vertrouwen, nadat Rick haar vertrouwen geschaad heeft?
En dan loopt ze tijdens het voorbereiden van een nieuw artikel Rick weer tegen het lijf…

Mening
Het spel van Floor is het vervolg op De overgave van Floor, welke eind 2012 verscheen, en ik eerder al las.
De boeken behoren tot de Floor-trilogie, het derde deel De extase van Floor verschijnt eind deze maand.
Als liefhebber van de erotische roman, na het eerste deel gelezen te hebben, wilde ik natuurlijk ook het vervolg lezen, hoe is het Floor verder vergaan?

Ik begon met lezen en zat er al gelijk lekker in, Renee van Amstel heeft een prettige schijfstijl waardoor zijn boeken snel lezen en begrijpelijk zijn.
Renee zorgt ervoor dat je je als lezer verbonden voelt met hoofdpersonage Floor, je leeft je in, voelt haar gevoelens, emoties, maar ook haar opwinding en de spanning. Waar je bij Vijftig Tinten een soort van sprookjesgevoel krijgt, gaat de Floor-trilogie over normale echte mensen, waarmee je je veel meer verbonden voelt. Hij beschrijft de belevingen op een mooie gevoelige manier.
Ik als lezer ging er helemaal in op en vond het bijna jammer dat Floor, net nu ze Jon heeft ontmoet en de relatie zich begint te ontwikkelen, Rick weer tegen het lijf loopt. En hoopte bijna dat ze niet weer bij elkaar komen, juist omdat je Floor en Jon een mooie relatie gunt. Als dat maar goed blijft gaan.

Renee van Amstel beschrijft de gevoelens die bij BDSM komen kijken en geeft een andere kijk in deze wereld.
Want zeg nou zelf, de meeste mensen denken bij het horen van BDSM aan een bute man/vrouw in een leren/latex pakje met een zweep, die de ander afranselt? Met daarbij de gedachte die mensen zijn gek om zich zo te laten behandelen. Ook ik moet eerlijk bekennen, dat ik zulk soort gedachten heb gehad, maar moet daar ook bij opmerken dat ik destijds totaal geen kennis van BDSM had, dus heb me schuldig gemaakt en aan vooroordelen.
De schrijver laat met zijn boeken zien, dat deze mensen ook maar gewone mensen zijn net zoals jij en ik.
BDSM is niet zomaar iets, het is een levensstijl waar sommige mensen naar hunkeren, die het echt nodig hebben.
Er is liefde (niet voor iedereen) en vooral heel veel vertrouwen voor nodig, want zonder vertrouwen is er geen BDSM!
Dankzij zijn boeken kijk ik op een andere manier naar BDSM.
Ik heb dingen geleerd, zoals bijvoorbeeld over Shibari (Japanse bondage techniek) en polyamorie (een levenswijze waarbij het mogelijk is om van meer dan een persoon tegelijk te houden), waar ik nog nooit eerder van gehoord had.
Ik vind het boek een aanrader en kijk uit naar het vervolg, gelukkig hoeven we daar niet lang meer op te wachten.


Waardering

4½/5

Bron
Website Renee van Amstel en website Karakter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten