woensdag 29 mei 2013

Verdieping X

Titel: Verdieping X
Auteur: Kim Moelands
Uitgever:
AW Bruna
Genre:
Thriller
Verschenen:
November 2012
Beschikbaar:
Paperback en Ebook
ISBN:
9789400502246 en 9789044969245
Pagina’s:
320

Kim Moelands
Kim Moelands (Goirle, 1975) is auteur en voormalig recensent en journalist. Ze schreef twee autobiografische romans, Ademloos en Grenzeloos, en was twee maal jurylid van de Gouden Strop. In 2010 kwam haar eerste thriller uit, Weerloos. In 2012 is haar tweede thriller, Verdieping X, verschenen.

Samenvatting
"Zwart voor zijn ogen. Schimmige contouren doemen op. Hij hoort een zacht gezoem op de achtergrond. Waar is hij? Voorzichtig draait hij zijn hoofd naar het geluid. Vanuit een apparaat lopen roodgekleurde slangen naar een doorzichtige zak die half gevuld is met rode vloeistof. Bloed? Zíjn bloed?

In een Utrechtse discotheek raken tientallen jongeren plotseling dodelijk ziek na het gebruik van de mysterieuze partydrug ELF. In het Academische Medisch Centrum Midden vecht bloeddokter Floor van Schaik voor hun levens. Terwijl het dodental oploopt, wordt hun bloed geanalyseerd door het commerciële bedrijfje Future Medical Blood dat elders in het ziekenhuisgebouw is gevestigd. Floor’s chef Victor de Kauw lijkt alle vertrouwen in FMB te hebben, en des te minder in haar. Wanneer De Kauw probeert Floor op non-actief te stellen, besluit ze om ’s nachts in het lab van de Utrechtse bloedbank zelf wat proeven te nemen...”

Mening
Weerloos, de eerste thriller van Kim Moelands had ik al gelezen. De omschrijving van Verdieping X sprak me erg aan en ik had goede recensies over het boek gelezen, dus wilde het ook graag zelf lezen.
Ik ben razend enthousiast over Verdieping X! Verdieping X is een boek wat gelezen moet hebben.
Ook voor jongeren is dit een héél goed boek om te lezen, het boek waarschuwt ze voor de gevaren van drugs! Leer je verstand te gebruiken en naar jezelf te luisteren, zeg nee tegen drugs en gebruik die troep niet. In Verdieping X lees je wat de ernstige gevolgen van drugs kunnen zijn.
Verdieping X is een originele thriller met een actueel onderwerp.
Het boek heeft diepe indruk op mij gemaakt, het is niet zomaar een thriller, maar een boek met een boodschap. De gebeurtenissen in dit boek zouden zomaar waargebeurd kunnen zijn.

Het boek start met een spannende proloog.
De hoofdstukken van het boek worden per hoofdstuk vanuit een verschillend personage beschreven. Dat geeft een leuke wending aan het boek. In het begin is dit wel even wennen, want je moet natuurlijk alle personages leren kennen. Sommige stukken zijn echt heel erg spannend en dan moet je wachten tot het verhaal weer verder gaat bij het hoofdstuk waarin dat personage weer aan de beurt is, dit resulteerde in dat ik alleen nog maar sneller ging lezen omdat ik wilde weten hoe het verder ging.

Verdieping X is een super spannende thriller, vanaf de eerste bladzijde wordt je het boek ingezogen, wegleggen is geen optie, je moet doorlezen.
Kim Moelands heeft een fijne schrijfstijl, het boek leest als een trein, ik had het dan ook binnen een mum van tijd uit.

Verdieping X, een top boek, een absolute aanrader, lezen!
Ik kijk uit naar de volgende thriller van Kim.

Waardering
5/5

Bron
Website Kim Moelands en website AW Bruna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten